Також нардепи президентської партії вимагають від керівництва "Слуги народу" розібратися із ситуацією. Про це заявив очільник Львівської ОДА та "слуга народу" Максим Козицький у фейсбуці.

Важливо Чому санкції США проти Дубінського є потрібними для українців: пояснення Шабуніна

Козицький закликав керівництво політсили дати оцінку ситуації.

Його (Дубінського – 24 канал) називають "частиною пов'язаної з Росією мережі іноземного впливу". Звинувачення достатньо серйозні,
– констатував Козицький.

Позиція "Слуги народу"

Офіційно фракція не обговорювала факт внесення їхнього нардепа Олександра Дубінського до санкційного списку США. Однак нардепи вже висловили свою думку щодо цього.

Так, Євгенія Кравчук наголосила, що часто кроки та висловлювання Дубінського не збігалися з позицією політсили. Водночас парламентарка наголосила: офіційна позиція України завжди полягала в тому, що втручання в процес виборів в будь-якій країні є неприпустимим.

Актуально Тимчасові незручності: Дубінський відреагував на санкції США

Що відомо про санкції проти Дубінського

  • Міністерство фінансів США 11 січня ввело санкції проти оточення нардепа Андрія Деркача. У санкційний перелік потрапив Олександр Дубінський, а також екснардеп Олександр Онищенко. Також у списку опинилися кілька українських інформаційних ресурсів.
  • Обмеження запровадили через втручання у вибори у США. Річ у тім, що у травні 2020 року Деркач оприлюднив аудіозаписи розмов, які нібито можуть свідчити про вплив демократа Джо Байдена на п'ятого президента України Петра Порошенка.
  • Цікаво, що сам Деркач потрапив під санкції США ще у вересні 2020 року.