В інтерв'ю у програмі "Перехресний допит" нардепка від "Слуги народу" Євгенія Кравчук розповіла, що говорили й про можливу кандидатуру нардепа від їхньої фракції Андрія Геруса. Однак той нібито не виявив такого бажання.

Цікаво Епопея з Вітренком у Раді: коли нардепи втретє розглянуть його кандидатуру на віцепрем'єра

"Я запитувала Андрія (Геруса – 24 канал) про це після того, як ми не проголосували другий раз (за Вітренка – 24 канал). В мене немає відчуття, що він дуже хоче зайняти цю посаду", – поділилася Кравчук.

На запитання про те, чи підтримує ймовірну кандидатуру Геруса Володимир Зеленський – нардепка не дала чіткої відповіді.

Це вже питання до президента,
– заявила вона.

Хто зараз виконує обов'язки міністра енергетики

Вона додала, що наразі Вітренко виконує обов'язки міністра, однак його повноваження, за словами Кравчук, "дуже обрізані".

"Він практично нічого не може. Він навіть не голосує на засіданнях Кабінету Міністрів, тому є варіант повторного внесення його кандидатури", – пояснила Кравчук.

Чи вистачить голосів втретє

Як зазначила Кравчук, "слуги народу" не зможуть самостійно призначити Вітренка.

Я абсолютно переконана, що без зовнішніх голосів ми не зможемо проголосувати кандидатуру Вітренка,
– сказала нардепка.

Вона погодилась, що кількість нардепів у фракції дозволяє це зробити, однак пояснила, що у деяких питаннях колеги не можуть дійти згоди – це і є причиною.

"Перехресний допит" з Євгенією Кравчук: дивіться відео

Призначення Вітренка: що відомо

  • Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подав на голосування кандидатуру Юрія Вітренка. Він пояснив це багаторічним досвідом колеги у сфері енергетики.
  • Вже 17 грудня відбулось перше голосування, одна тоді Рада провалила призначення Вітренка міністром енергетики. Тоді підтримали його кандидатуру лише 186 нардепів.
  • 28 січня нардепи спробували проголосувати вдруге, але й тоді назбиралось лише 204 голоси.