Парламентар Качура повідомив, що у "Слузі народу" провели голосування всередині фракції щодо питання розгляду законопроєкту про обіг зброї.

Читайте також Носити з собою не дозволять: у Раді пояснили деталі щодо закону про обіг зброї

Що вирішили "слуги"

Було два варіанти розвитку:

  • взагалі не розглядати цей законопроєкт;
  • винести на розгляд в залі з можливістю відправки його на повторне перше читання.

58,2% фракції прийняли рішення відповідно до графіка пленарних засідань розглянути законопроєкт в першому читанні з можливістю відправки документа на доопрацювання,
– повідомив Качура.

Нагадаємо, 15 лютого на погоджувальній Раді голова парламенту Дмитро Разумков розповів, що днями до Верховної Ради можуть внести законопроєкт про обіг цивільної зброї.

Зверніть увагу МВС проштовхує корупційний законопроєкт про обіг зброї, – Учайкін

Легалізація зброї в Україні: основне

  • Комітет з питань правоохоронної діяльності порекомендував Раді ухвалити закон про легалізацію зброї. Відповідно до нього, людина матиме посвідчення, де зазначатимуть відповідні категорії зброї, які вона може придбати.
  • Заступник міністра МВС Антон Геращенко назвав ухвалення закону про обіг цивільної вогнепальної зброї необхідним, проте зазначив, що відомство і Нацполіція проти дозволу короткоствольної зброї.
  • Глава комітету з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський вважає, що у випадку провалу голосування у першому читанні за закон його згодом ще раз винесуть на розгляд.