Зустріч мала відбутися 9 лютого о 17:00, повідомило джерело в пропрезидентській партії.

До теми Спроба номер 3: Верховна Рада може повернутись до призначення Вітренка віцепрем'єром

Сьогодні о 17:00 президент викликав до себе всіх нардепів "Слуги", які не голосували за призначення першим віцепрем’єром, міністром з питань енергетики Вітренка, щоб провести бесіду. Щоб втретє "не сіпалися" та голосували,
– розповіло джерело в партії.

Нарада може бути не на тему Вітренка

Водночас, один з депутатів, який не голосував та "утримався" під час голосування за призначення Вітренка вдруге, зазначив, що його на зустріч не запрошували. "Не знаю, мені ніхто не дзвонив, але я не показник, мені ніхто ніколи не дзвонить", – цитує депутата LB.ua.

Ще один співрозмовник з керівництва фракції підтвердив, що така нарада буде, але не на тему Вітренка. "Це представники групи одного з олігархів. На тему дисципліни", – розповів депутат.

Інший парламентар зазначив, що "спочатку тижня були плани проведення позачергової сесії (для прийняття законодавчих змін щодо продовження повноважень Вітренка, оскільки термін статусу в.о закінчився). Однак цьому завадила погода: депутати фізично не зможуть повернутися в столицю".

Голосування за Вітренка: головне на тему

  • У Раді за віцепрем'єра і міністра енергетики Юрія Вітренка намагалися голосувати двічі.
  • 17 грудня за Вітренка проголосували лише 186 нардепів.
  • 28 січня голосів було більше: 204 нардепи натиснули кнопку "за". Однак цих голосів не вистачило.
  • Сам Вітренко раніше казав, що при повторному провальному голосуванні піде з Міненергетики та повернеться в інвестиційний бізнес.