Вона, за задумом митця, болюча пародія життя, на яку 6 років тому Росія прирекла Україну. Детальніше – у матеріалі журналістів 24 каналу.

Цікаво Вдалий ракурс або все ж таки святий кіт: оптичні ілюзії, які дивують

Як розповів скульптор, він створив скульптуру для того, щоб розповісти про тих людей, які загинули на Донбасі через політичні амбіції президента Росії Володимира Путіна.

Які скульптури покажуть у Нью-Йорку

До Нью-Йорку вирушить ще одна робота Дмитра Іва – яблуко з Адамом та Євою. Ця скульптура наразі перебуває у київській галереї. Митець по-своєму зобразив біблійну історію.

Сенс у тому, що ми не знаємо, як з'явилися Адам і Єва. Робота цікава, кінетична. Отвір ззаду – натяк на змія, який присутній в нашому житті,
– розповів Ів.

За можливість презентувати свої роботи в Нью-Йорку боролися понад тисяча учасників. Серед 20 переможців одразу 2 скульптури харків'янина презентуватимуть Україну вже у лютому.

Адама та Єва
Яблуко з Адамом та Євою / Скриншот з відео

Роботи створює у підвалі

Свої роботи Дмитро Ів створює в невеличкому підвалі багатоповерхівки в Харкові. Там народжуються скульптури, якими потім захоплюються в різних країнах.

Дмитро Ів
Скульптор Дмитро Ів / Скриншот з відео

Робота Дмитра Іва
Робота харківського митця / Скриншот з відео

Містяни знають його пам'ятник закоханим. "Жага свободи" із ланцюгів підкорила Лондон на фестивалі сучасного мистецтва. Ще одна його скульптура, яка розповідає про боротьбу із фашизмом, встановлена в Італії.

Пам'ятник закоханих
Пам'ятник закоханих у Харкові / Фото Андрія Яригіна

Жага свободи
Скульптура "Жага свободи" / Скриншот з відео

Скульптура в Італії
Скульптура в Італії / Скриншот з відео

Хоче змусити думати

Митець розповів: "Червона лінія моєї творчості – це змусити людину думати. Я не люблю порожні роботи, нецікаві у плані роздумів. Тобто просто для краси – це нудно".

До Америки роботи автора відправлять вже в лютому. А надалі харків'янин хотів би бачити їх у збільшеному вигляді: одну з робіт – на вулиці у Нью-Йорку, а ведмедика – в Україні, аби "колов очі" винним у війні.