Фракція "Слуга Народу" має права коаліції у Верховній Раді IX скликання. У парламенті їх 247 осіб.

Читайте також "Слуга народу" вирішила, як голосуватиме за закон про зброю, – нардеп

Але депутати забезпечили 226 голосів "за" тільки для двох законів. Один стосувався оренди державного та комунального майна, а інший був про внесення змін до Бюджетного кодексу. За решту законів проголосувало менше політиків.

За 5 місяців роботи депутати у Верховній Раді ухвалили 86 законів. Законодавчі документи приймали переважно за рахунок голосів депутатів інших фракцій та груп.

За останні 5 місяців роботи із 247 депутатів монобільшості в середньому голосувало лише 206 нардепів. Це означає, що без голосів інших фракцій та груп ВР монобільшість фактично є недієздатною. Дані голосувань показують, що 41 депутат "Слуги Народу" працював у форматі саботажу,
– пояснив голова Комітету виборців України Олексій Кошель.

Які закони саботували "слуги"

  • Для закону "Про безпеку та якість донорської крові та компонентів крові" депутати надали тільки 173 голоси "за";
  • тільки 173 депутати з монобільшості підтримали внесення змін до Закону України "Про державну допомогу сім'ям з дітьми" щодо надання при народженні дитини одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка";
  • 183 "слуги народу" погодились прийняти внесення змін до статті 19 Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами.