Такі дані повідомив пошуковець, голова гуманітарної місії "Чорний Тюльпан" у 2014 − 2016 роках Ярослав Жилкін у програмі "11 запитань". Він наголосив, що такі цифри – без урахування цивільних.

Читати повністю інтерв'ю Пошук загиблих, біль матерів та сміття війни: відверте інтерв'ю з пошуковцем Ярославом Жилкіним

"Не рахуючи цивільних осіб, то військовослужбовців, якщо не помиляюсь, є ще приблизно 60 безвісти зниклих", – сказав Жилкін.

Чи можна їх знайти? Можна. Чи вдасться всіх знайти? Ні. Всіх знайти вже точно не вдасться. Чи можемо ми щось зробити? Відповідаю: ми зобов'язані це зробити,
– наголосив волонтер.

Про бойовий дух солдатів

Він точно не знає, як саме це зробити, однак, на його переконання, в цьому криється ключ бойового духу. Це дуже важливо в морально-етичному і патріотичному аспектах виховання.

"Коли солдат бачить, що хай мертвий чи живий, але він гарантовано повернеться додому, він готовий віддати Батьківщині все", – наголосив Жилкін.

І додав, що держава зобов'язана докласти максимальних зусиль і демонструвати це громадськості, щоб повернути кожного хлопця – живого чи мертвого, але повернути.

Повністю інтерв'ю з Жилкіним: дивіться відео