Що сказав Дейнеко

Ця кількість білорусів не є такою, яка б становила загрозу. Втім прикордонники беруть до уваги всі ризики. Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна розповів голова Держприкордонслужби Сергій Дайнеко.

Читайте також У Мінську на марш зібрались пенсіонери: силовики затримали всіх ще до початку

Не було жодних перешкод у перетині кордону, навпаки була позиція Офісу Президента щодо максимального сприяння білорусам, які справді можуть зазнавати переслідувань і яким потрібен захист. Тому ми досить лояльно, але з певними перевірками до цього завдання поставилися,
– наголосив Дейнеко.

Загрози від Білорусі для України немає

За словами голови Держприкордонслужби, з боку Білорусі наразі не фіксують загрозу для України. Крім того, наша держава також не несе небезпеку для Мінська.

"Періодично лунають неоднозначні заяви вищого керівництва Білорусі, яке каже, що відбувається контрабанда зброї. Щодо кожного випадку ми здійснювали своє внутрішнє розслідування, спростовували цю інформацію", – пояснив Дайнеко.

До теми Тихановська звинуватила ЄС у занадто повільній реакції щодо подій в Білорусі

Він додав, що зараз навпаки спостерігається зменшенення контрабанди зброї: "А все, що виявляли, це була або травматична зброя, або шокери і холодна зброя. Тому Україна не становить загрози для Білорусі".

Жодних провокацій на державному кордоні ми не зафіксували, якщо не брати до уваги ситуацію з паломниками-хасидами, які намагалися перетнути державний кордон із боку тієї самої Білорусі,
– сказав Дайнеко.