Відповідну постанову уряд схвалив на позачерговому засіданні уряду 22 березня. Запрошення на імунізацію повинне мати спеціальний ідентифікатор.

До теми Локдаун на Львівщині продовжили до 6 квітня: карантинні обмеження посилили

На запрошенні має бути унікальний ідентифікатор

Від самоізоляції звільняються громадяни України готові здійснити вакцинацію від COVID-19 на території, де органи державної влади здійснюють свої повноваження у повному обсязі, за умови пред'явлення запрошення на вакцинацію з унікальним ідентифікатором,
– мовиться у постанові уряду.

Для в'їзду в Україну необхідний ПЛР-тест

Зазначимо, що також Кабмін зробив жорсткішими правила в'їзду в Україну. Тепер при собі потрібно мати негативний ПЛР-тест на коронавірус. Його слід зробити не пізніше, ніж за 48 годин до в'їзду. Для тих, хто приїхав без тесту, передбачена самоізоляція.

Хто повинен проходити самоізоляцію

Джерело: Інтерфакс-Україна

Як повідомив голова Держприкордонслужби Сергій Демченко, було скасовано норму МОЗ, яка ділить країни на червону та зелену зони. Це і вплинуло на положення про самоізоляцію.

Віднині під самоізоляцію підпадають ті громадяни, які перетнули кордон України – неважливо, з якої країни вони повернулись. Раніше тим, хто повернувся з зеленої зони проходити самоізоляцію було не потрібно,
– пояснив Демченко.

Під самоізоляцію не підпадають такі категорії громадян: діти до 12 років, а також люди з негативним ПЛР-тестом. Також уряд внормував положення щодо дій співробітників Держприкордонслужби, які перевіряють встановлення додатку "Дій вдома".

Яка ситуація з коронавірусом в Україні

Джерело: РНБО

Станом на 23 березня в Україні недугу підхопили 1 565 732 людини. Летальних випадків – 30 431. Одужали більше ніж 1 мільйон 268 тисяч хворих. За останню добу коронавірус діагностували у 11 476 людей, 333 хворих померли.