Про це голова Верховного Суду України заявила під час відкриття з'їзду. Данішевська прокоментувала акцію протесту, яка відбувалась під готелем "Президент", де й зібрались судді.

До теми "Ні – з'їзду суддівської нечисті": у Києві відбулась акція протесту – відео

Данішевська зазначила, що з'їзд проводити зобов'язує закон

Певна кількість таких людей супроводжують, умовно кажучи, наш з'їзд. Чого хочуть ці люди? Щоб у судових органах були люди з досконалою репутацією, добропорядні, професійні. І ми цього хочемо. Єдина різниця лише в тому, що нас закликають не проводити цей з'їзд,
– зазначила голова Верховного Суду.

Данішевська наголосила, що судді зобов'язані формувати ВРП та КСУ. Отож не зробити цього і порушити закон вони не можуть. Єдине, пообіцяла голова ВСУ, постараються обрати гідних кандидатів – з бездоганною репутацією.

Для реальної незалежності суду потрібно ще працювати

Також голова ВСУ погодилась, що задля реальної незалежності судів ще треба працювати, аби не було тиску ані з боку влади, ані з боку громадськості.

Звісно, і в судовій системі є своя "п'ята колона", але я впевнена, що ті люди, які забули про присягу, або ті, хто вважає нашу присягу тільки фарсом, рано чи пізно підуть від нас – або силами наших органів, або силами громадськості, але судова система з часом гідно виглядатиме серед інших державних органів,
– сказала Данішевська.

Читайте також Єрмак анонсував повне перезавантаження Конституційного Суду

Під місцем проведення з'їзду протестували активісти

Зазначимо, що 18-ий з'їзд суддів стартував попри акції протесту під готелем "Президент". Під будівлею десятки людей вимагають не проводити зібрання та не обирати суддів, адже це лише посилить суддівське свавілля.