Їх очікують ще, щонайменше, два. Скільки ще Україну засипатиме снігом та в яких регіонах – у прямому ефірі розповів Микола Кульбіда, директор Укргідрометцентру.

Увага Зима "лютує": у Києві оголосили штормове попередження

Причини снігопадів

Він додав, що насампред це звичайна зима, він якої ми відвикли. Окрім цього, снігопади виникають у зв'язку з переміщення на нашу територію циклонічних утворень.

Один із циклонів зараз розташований над Україною і зумовлює не критичний, але достатньо інтенсивний снігопад у західних, північних та центральних областях України,
– пояснив Кульбіда.

Кульбіда: Це не останній циклон

Втім, за його словами, очікується, що таких циклонів буде ще аж 2. Один – 10 лютого, інший – 11 – 12 лютого 2021 року.

"Так, снігу додасться іще стільки, скільки є зараз. А морози після 13 лютого посиляться по всій території України і сягатимуть від 15 до 20 градусів морозу, а окремі дні буде ще прохолодніше", – зазначив Кульбіда.

Дивіться відео: директор Гідрометцентру про негоду в Україні

Негода в Україні: коротко

  • У Києві 8 лютого оголосили штормове попередження – синоптики прогнозують приріст снігу 20 – 30 сантиметрів. Також будуть сильні пориви вітру, хуртовини, снігові замети та ожеледиця на дорогах.
  • По всій Україні через заметіль трапляються ДТП. А столиця – застрягла у заторах.
  • Техніка не встигає очищати дороги від снігу. Тож людям радять не виїжджати в далеку дорогу, а водіям фур та вантажівок поставити свої автомобілі на відстій.