Головний редактор журналу та сайту "Новое Время" Віталій Сич сказав, що Володимир Путін – відомий брехун. За його словами, називати ZIK, "112 Україна" та NewsOne провідними – абсурдно.

Більше тут Путін особисто відреагував на блокування каналів Медведчука

"По-перше, новинні телеканали не входять навіть в п'ятірку найкращих в Україні. По-друге, уявіть собі дзеркальну ситуацію, скільки б пропрацював в Москві канал, який фінансується Україною, та має відверто проукраїнською позицію? А я скажу – хвилин 40, і то якби дотримувався всіх стандартів. Звісно, Путін не лукавить, а просто бреше", – сказав Сич.

Канали фінансувались Росією

За його словами, ці телеканали не лише не дотримувались стандартів, вони "грали в одні ворота". Окрім цього, вони фінансувались з Росії.

"Це, до речі, на мій погляд, недопрацювання команди Зеленського і його партнерів щодо доказів про фінансування з Росії. Мені розповіли деякі політики, що насправді у Служби внутрішньої розвідки є задокументовані дані, що транші йшли з російського банку ВТБ. Мені здається, що це треба показувати і називати. Тоді абсолютно очевидною стане картина, що якщо телеканали фінансуються з країни-агресора, то тут не стоїть питання про свободу слова", – додав він.

Закриття медведчуківських каналів: що відомо

Санкції проти Козака
Санкції РНБО – що варто знати / Інфографіка 24 каналу