Зокрема, голова політради "Слуги народу" Давид Арахамія підкреслив, що "засланих козачків" у президентській політсилі шукають завжди.

Що казав президент Очищаємо команду від засланих козачків, – Зеленський виступив на з'їзді "слуг"

"У нас є система моніторингу – "Великий брат". Вона дає можливість аналізувати голосування, зокрема – у парламентських комітетах", – наголосив Арахамія.

Голова політради партії пояснив, що "Великий брат" дозволяє бачити, хто дотримується програмних обіцянок перед виборцями, а хто відчув, що є самостійним гравцем та перестав це робити.

Якщо людина перестала... В нас це динамічно, як і в будь-якої іншої політсили. Хтось відколюється, хтось навпаки – виправляється. Ми працюємо завжди над цим процесом,
– додав Арахамія.

Й підкреслив, якщо все ж таки доходить до якогось певного максимуму, у такому випадку людину виключають з фракції. За його словами, таке у "Слузі народу" відбулося вже 5 разів.

Це не "полювання на відьом", – Корнієнко

За словами лідера партії Олександра Корнієнка, з часом усі рішення щодо людей, про яких говорив Зеленський, будуть ухвалені та озвучені. Цим активно займатимуться як у Раді, так і в регіонах.

Мовиться не про чергове "полювання на відьом", а більше про принципи. Я зрозумів ідею президента в тому, що ми маємо бути сильними,
– вважає Корнієнко.

"А сильними ми можемо бути лише тоді, коли ми єдині, коли зсередини нас нічого не підточує – у моральному, ідеологічному та організаційному планах", – пояснив нардеп.

Важливо"Слуга народу" провела з'їзд партії: ухвалили масштабні зміни

Арахамія також підкреслив, що питання навіть не у конкретних персоналіях. Мовляв, це – черговий та правильний натяк від Зеленського щодо того, що гірше ніж зсередини розвалити щось неможливо.