Про це народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич заявив в ефірі "Першого незалежного". Водночас він не уточнив про які часові рамки мовиться.

Читайте також Пропагандисти Медведчука хотіли побідкатися Європі на утиск

Представник "Опозиційної платформи – За життя" впевнений, що українська влада не зможе заблокувати роботу цього нового телеканалу.

У мене є інформація, що ви скоро будете мати можливість працювати на ще одному каналі. Невже вони і його закриватимуть? І у який спосіб?,
– зазначив він.

Зауважимо, що "Перший незалежний" почав своє мовлення ввечері 26 лютого, після цього його одразу почали блокувати провайдери. Зараз його ефір транслюють лише на ютуб-каналі.

Новий канал Медведчука
Що відомо про "Перший незалежний" / Інфографіка 24 каналу

Блокування каналів, пов'язаних з Медведчуком: основне

  • 2 лютого президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про санкції щодо нардепа Тараса Козака та телеканалів його соратника Віктора Медведчука.
  • Мовиться про "112 Україна", NewsOne та ZIK, які згідно з документами офіційно належать саме Козаку. Згодом і сам Медведчук з дружиною Марченко потрапив під санкції РНБО.
  • Після того, як заблоковані канали припинили мовлення, 100 їхніх співробітників створили новий телеканал. Зробили вони це на базі львівського "Першого незалежного".
  • Аби повернутися в ефір, вони створили нову компанію зі статутним капіталом у 100 гривень. Її назвали ТОВ "Медіахолдинг "Новини".