Більше ніж 20 тисяч поліцейських перехворіли COVID-19

Серед поліцейських уже перехворіли на коронавірус 15 тисяч осіб, 21 людина – померла. Про це Клименко розповів в інтерв'ю Українським новинам.

Цікаво За "подяку" аварійкою водіїв можуть оштрафувати: чи правда це

Це молоді люди, до 40 років. Частина з тих, хто вже перехворів на коронавірус мають інші проблеми зі здоров'ям. Ми серйозно ставимося до цієї проблеми. Введено карантин чи ні – ми виконуємо свою функцію, в першу чергу,
– наголосив Клименко.

Щодо дискусійного питання – чи була необхідність вводити карантин вихідного дня, то, зазначив глава Нацполіції, правоохоронці таких оцінок давати не можуть. Щодо місцевої влади, яка не підтримала цей крок уряду, то в роботу правоохоронці вона не втручалась.

Це були просто політичні заяви. Дійсно, в деяких випадках довелося відкривати кримінальні провадження. Але, в подальшому, в їх діях злочину не було,
– додав Клименко.

Також очільник Нацполіції запевнив, що у разі, якби Кабмін вирішив продовжити локдаун, то правоохоронці таке рішення виконували б.

В Україні штрафують за допуск в заклади без масок

Зазначимо, що з 14 січня в Україні вступив у дію закон. Згідно з ним для представників бізнесу, які впускають у свої заклади осіб без масок, ввели штрафи. Положення закону також стосуються громадського транспорту.

Штрафи за неносіння масокЯкі штрафи за відсутність маски у громадських місцях / Інфографіка 24 каналу