Недава пропонує бібліотекам Слов'янська працювати 2 дні на тиждень, Штепа ж переконує, що до бібліотеки-філіалу №4 взагалі ніхто не ходить.

До речі Ексрегіоналку Штепу позбавлять депутатського мандата у 2021 році

Жінка мала на увазі бібліотеку, що працює у 20-тисячному мікрорайоні. Зокрема, там проходять зустрічі з громадськими діячами, військовими та добровольцями.

Штепа та Невада стверджують, нібито це зекономить бюджет.

Яка реакція Мінкульту

У Міністерстві культури та інформполітики вже поговорили з місцевою владою. Міністр Олександр Ткаченко розповів, що відділ культури і територіальна громада виступили проти скорочення роботи бібліотек.

Зі свого боку заявляю – МКІП також цього не дозволить. Це не соціально-економічний розвиток міста, як заявляють ініціатори. І не економія бюджету. Це – прихований перший крок до реалізації бажання нав’язування своїх "ідеологічних наративів",
– наголосив Ткаченко.

Крім того, міністр нагадав, що ліквідовувати бібліотеку без погодження з МКІП – порушення "Закону про культуру".

Хто така Неля Штепа?

Штепа очолювала Слов'янську міську раду за часів експрезидента-втікача Віктора Януковича. Жінка раділа, коли російські військові прийшли у місто. Тому 11 липня 2014 року Штепу затримали за підозрою у сепаратизмі. Сама ж жінка виправдовується начебто кликала Путіна через тиск бойовиків. Проте Європейський суд з прав людини визнав порушення з боку України у справі депутатки та зобов'язав виплатити їй 3600 євро.