Таку думку висловив директор філії "Пасажирська компанія "Укрзалізниці" Олександр Перцовський в інтерв'ю "РБК-Україна". Він заявив, що подорожчання відбуватиметься поступово.

Важливо В Укрзалізниці планують ввести меню для дітей і страви в ланчбоксах

За словами Перцовського, з 2018 року взагалі не проходила індексація. Водночас "росли комунальні платежі, росли зарплати, все зростало, а ціни на квитки залишалися на тому ж рівні",

Зараз мовиться про те, що протягом 2021 року поступово по 2% в місяць може статися індексація. "Укрзалізниця" не планує якогось шокового підвищення цін,
– наголосив він.

Директор філії додав, що ціни на залізничні квитки в Україні залишаються досить низькими. До того ж перевізник має 3 класи:

  • плацкарт,
  • купе,
  • СВ.

"Ми моніторимо по кожному напрямку, як ціни "Укрзалізниці" виглядають у порівнянні з іншими способами транспортування: BlaBlaCar, авіація, автобуси. Ми бачимо, що залізниця завжди залишається найдешевшою", – заявив Перцовський.

Актуально Сотня нових вагонів та зацікавлені іноземні інвестори: глобальні плани Укрзалізниці

Як зміняться ціни на квитки

  • Міністерство інфраструктури підготувало проєкт наказу про затвердження змін до тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні.
  • Планується, що до кінця 2021 року тарифи зростуть на 22%. Починаючи з березня – квітня 2021 року по 31 грудня 2021 року включно, застосовується коефіцієнт індексації 1,02.
  • Крім того, планується індексація на 22% тарифів на перевезення багажу, вантажобагажу та перевезення вагонів у порожньому стані.