Глава уряду зазначив, що обидві вакцини довели свою безпечність та ефективність. AstraZeneca вже отримала дозвіл на використання в ЄС, а Novavax підтвердив дієвість навіть проти нових штамів коронавірусу.

Читайте також Китай схвалив широке використання вакцини Sinovac: препарат замовила Україна

Він підкреслив, що наразі американська вакцина закінчує базові дослідження для сертифікації у США, Великій Британії та Євросоюзі.

Вакцинація – це наш квиток для повернення до звичного життя: до подорожей, до звичних походів у кіно, до фестивалів та ярмарків. Останні дослідження в Ізраїлі продемонстрували, що масове вакцинування здатне приборкати розповсюдження коронавірусу. Вакцинація буде добровільною,
– наголосив Денис Шмигаль.

Прем'єр-міністр зауважив, що чим більше українців отримає вакцину, тим швидше Україна здолає пандемію COVID-19.

Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech

Глава уряду також підтвердив, що найближчим часом Україна отримає 117 тисяч доз вакцини Pfizer-BioNtech в межах ініціативи COVAX для початку вакцинування наших медиків.

За цією ж програмою у лютому – березні почнеться постачання від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca. Є домовленість про постачання 1,9 мільйона доз вакцини Sinovac Biotech.

Денис Шмигаль додав, що цієї кількості цілком достатньо для проходження перших етапів імунізації населення відповідно до Національного плану.

Вакцинація в Україні: коротко


Порівняння вакцин проти COVID-19 / Джерело: ВООЗ / Інфографіка 24 каналу