Що заявив Шмигаль

Остаточне рішення щодо проведення проміжних виборів народних депутатів на Івано-Франківщині схвалюватимуть епідеміологи та лікарі. Про це прем'єр-міністр сказав на пресконференції за підсумками року роботи уряду.

До теми В Україні завершилася реєстрація кандидатів на довибори у Раду

"Звичайно, епідеміологи будуть схвалювати рішення, коли прийде час. Кінцеве рішення за лікарями і професіоналами, вони мають сказати кінцеве слово тоді, коли ми підійдемо до виборів", – наголосив чиновник.

Він підкреслив, що станом на сьогодні причин перенесення довиборів на Буковині немає.

Загроз проведенню або причин, щоб їх не проводити, немає. Якщо вони будуть виникати, професійно будуть про це говорити. Ми будемо розглядати таку можливість (перенесення виборів – 24 канал),
– пояснив Шмигаль.

До речі, він зауважив, що після проведення виборів у жовтні 2020 року спалахів захворювання на коронавірус в Україні не було.

Що відомо про довибори на Івано-Франківщині

Довибори на окрузі №87 відбудуться тому, що нардеп Андрій Зіновійович склав свої повноваження і став мером Надвірної. 2 березня ЦВК зареєструвала 15 кандидатів у народні депутати. Голосування призначили на 28 березня.

Однак епідеміологічна ситуація у Івано-Франківській області складна. Мер міста вже звернувся до влади за допомогою. Чиновник просить більше доз вакцини та додаткові ліжкомісця.