Джерело: 24 канал

Якщо банки надаватимуть послуги Дубінському та іншим підсанкційним особам, то у них виникнуть великі негаразди. Про це в ефірі повідомив інвестиційний банкір Сергій Фурса.

До теми Загрози співпраці з людьми зі санкційного списку США: про що НБУ попередив банки

Що загрожує банкам

За його словами, список санкцій, до яких потрапив лист з Дубінським, є досить жорстким.

Що саме може бути з банками? Точно будуть проблеми в напрямку фінансового моніторингу,
– зазначив Фурса.

Раніше BNP Paribas, як розповів експерт, вирішив допомогти Ірану. З допомогою саме цього величезного французького банку обходили санкції. "В результаті BNP Paribas платив 9 мільярдів доларів. Банкам краще не грати в такі ігри", – також сказав банкір.

Банки не зможуть обслуговувати Дубінського

Після заяви Нацбанку, скоріш за все, банки не зможуть надавати послуги Дубінському та іншим підсанкційним особам. "У 99,9% випадків банки повинні просто закрити рахунки і забути про цю людину", – відзначив Фурса.

Експерт також зауважив, що для скандального депутата будь-які рахунки, будь-які операції стануть недоступними. Проблемою буде навіть сплачення комунальних послуг.

Навіть для мами Дубінського буде дуже важко відкрити рахунок. Водночас для нього відкриті всі банки Росії. Тому туди йому і пряма дорога,
– відзначив Фурса.

Він додав: "Те, що відбулось з банками – лише початок".

Санкційний список США: що відомо

  • Міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило санкції проти кількох громадян і інформаційних ресурсів з України.
  • Їх звинувачують у втручанні в американські вибори.
  • Нацбанк розіслав лист, в якому попередив про можливі ризики при співпраці з особами та організаціями, яких Міністерство фінансів США 11 січня 2021 року несло до санкційного списку.

Список санкцій СШАСписок санкцій США / Інфографіка 24 каналу