Таким чином цьогорічні військові навчання стануть наймасштабнішими за увесь час. Як і минулого року, навчання проходитимуть на території двох держав – України й Польщі, а на учасників чекає багато нововведень.

Як це було раніше Rapid Trident – 2020: як відбуваються військові навчання на Львівщині – фото, відео

У ході навчань військове командування України планує оцінити здібності одразу 6 підрозділів Збройних сил. Вони зможуть пройти курс оцінювачів НАТО, до якого будуть залучені інструктори Альянсу.

Особливості навчань 2021 року

Передовсім слід зазначити, що вперше в історії Rapid Trident відбудуться батальйонні тактичні навчання з бойовою стрільбою. Та це ще не найцікавіше, що чекає учасників.

Організатори навчань планують справжній перетин державного кордону. Щоправда, поки що лише безпілотниками, які злітатимуть у Польщі, перетинатимуть кордон і виконуватимуть "бойові" завдання.

Ще однією цікавинкою навчань будуть спільні стрибки українських, американських і британських десантників з літака Військово-транспортної авіації США С-130.

C-130, американський літак
Американський транспортний літак C-130 / Фото StrategyPage

Коротко про навчання Rapid Trident

  • Це одні з наймасштабніших військових навчань, які проводить Україна. Традиційно вони проходили на Яворівському полігоні у Львівській області, але у 2020 році вийшли за межі нашої держави – частина навчань проходила в Польщі.
  • Традиційно, крім України, участь у навчаннях беруть понад десяток членів НАТО, серед яких США, Велика Британія, Канада, Німеччина, Польща, Туреччина й інші.
  • Зазвичай кількість військових – учасників змагань коливалася між 1 та 2 тисячами, але у 2020 році участь у навчаннях вже взяли майже 4 тисячі бійців з різних держав.