Але коли починаєш планувати, скільки ж подарунків потрібно купити напередодні, то розумієш, що вийде кругленька сума, яка може зіпсувати весь святковий настрій та ентузіазм.
Що ж робити, коли хочеться дарувати особливі подарунки, які б не хотілось передаровувати або зберігати на полицях з непотребом і при цьому самим не збанкрутіти на свята?
А щоб вас та ваші презенти ніколи не спіткала така доля, для цього маємо кілька основних порад:

Купуйте подарунки завчасно

Спочатку потрібно визначитися зі списком рідних і близьких, кого хочете привітати, скласти бюджет і, тоді приступати до пошуку подарунків.

Для багатьох любителів святкових покупок, лихоманка починається ще з перший чисел грудня. Якщо ж вам здається, що покупки новорічних подарунків здійснювати ще зарано, то слід пам'ятати, ближче до свят – ажіотаж на товари та ціни зростають з кожним днем.

Не скуповуйте сміття

Віддавайте перевагу товарам без зайвого упакування. Навіщо ще один красивий пакетик, коробочка, баночка, якщо ними користуватись все одно ніхто не буде?! Наша планета наразі переживає велику екологічну кризу. Всі частенько скаржаться на неякісну воду, бруд на дорогах, погіршене повітря, вирубку лісів… І якщо ми будемо продовжувати лише пасивно спостерігати, то подальше погіршення екологічного стану планети неминуче.

Будьте мудрим покупцем

Продумайте та напишіть список необхідних подарунків та магазинів де можна їх придбати, відмовтеся від спонтанних придбань та маршрутів, які не були запланованими.

Будьте винахідливі

Не поспішайте викидати або купувати що-небудь нове. Ввімкніть уяву та подаруйте старій речі нове життя.

Практичні американці навіть від розчищання власних шаф і комор отримують зиск. Замість роздаровувати старі сукні, міксери та велосипеди, влаштовують так звані гаражні розпродажі. А от італійці ностальгують за давньою традицією жбурляння меблів та старих приладів з вікон. Натомість в Україні вже вкорінилась своя, українська, традиція – ділитися речами з тими, хто цього потребує, або обмінювати в ломбарді неактуальні речі на завжди актуальні гроші, за які можна купити подарунки собі та рідним або ж переказати кошти на благодійність.

Продавати неактуальні речі ломбардам набагато безпечніше та вигідніше ніж на інтернет-ресурсах, хоча б тим, що можна гроші отримати відразу готівкою або на карту, а не стати жертвою шахраїв залишившись без свого товару та грошей. Річ, яка для вас вже неактуальна може стати комусь дуже в пригоді. Наприклад, молодій родині, студенту або літній людині, яка не може дозволити собі купити нову техніку чи гаджет. Також, в ломбардних магазинчиках ви можете придбати вигідно подарунки: ювелірні прикраси, велосипеди, техніку для дому, гаджети та інше. Те, що товари в ломбардах крадені або несуть погану енергетику – це стереотипи родом з 90-х років. Сьогодні ж діяльність будь-якого ломбарду та його взаємовідносини з клієнтами, контролюються державними органами. Згідно із законом, здати будь-яку річ до ломбарду можна тільки після пред'явлення документа, що посвідчує особу, а це абсолютно не влаштовує злодюжок.

Тому, все більше сучасних людей за допомогою ломбардів вирішують свої фінансові труднощі та обмінюють непотрібні в побуті речі на гроші, щоб купити актуальні.

Що ж до енергетики б\в речей, то заощадливі європейці вже давно розвіяли цей міф та на власному прикладі демонструють практичність, даючи друге життя ювелірним виробам, техніці, автомобілям, заощаджуючи кошти на відпочинок, навчання або розвиток своєї справи. Якщо ж розглянути американську практичність, то згідно з даними американської Асоціації Ломбардів, кожен 4-й житель США продавав або купував свої речі в ломбарді.

А як же якість? Так, якість є дуже важливим фактором при виборі подарунку з комісійного магазину. Тому, слід звернути увагу не тільки на зовнішній стан, а й поцікавитись його працездатністю та протестувати перед покупкою.

Обрати якісні та бюджетні подарунки можна в магазині однієї з найбільших мереж ломбардів та кредитних офісів "Благо" на https://blago.boo.ua або у найближчому до вас магазині https://blago.ua.

Користуйтеся нашими порадами та пам'ятайте, головне − дарувати подарунки від щирого серця.