Шеремет – людина медійна

Алкаєв заявив, що Шеремет становив загрозу, бо мав доступ до засобів масової інформації. Про це білорус розповів у інтерв'ю "Радіо Свободі".

До теми Лукашенко дав установку усунути Шеремета: хто ще причетний до вбивства

У цьому він був небезпечний. І як носій інформації, і як видавець, і як людина, яка працює над продовженням книги,
– пояснив Алкаєв.

Колишній начальник СІЗО додав, що він разом із Шереметом працював над продовженням книги "Розстріляна команда": "За задумом у нас повинно було вийти друге видання книги, але не вийшло".

Вбивство Шеремета: що відомо про білоруську причетність

  • У ЗМІ з'явилися записи розмови співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ "Альфа". Згідно з ними, спецслужби Білорусі ще у 2012 році обговорювали можливість підірвати Павла Шеремета.
  • У МВС України заявили, що записи підтверджують версію слідства про причетність до справи колишнього військового та музиканта Андрія Антоненка, волонтерки та медика Юлії Кузьменко та військової медсестри Яни Дугарь.
  • Крім того, у відомстві наголосили, що підстав для звільнення підозрюваних немає.
  • Захист обвинувачення заявив, що нова інформація змінює всю справу. Адже у разі її підтвердження, повністю руйнується "божевільна версія сторони обвинувачення про невідомих, які під час обрання виконавців з низькими моральними якостями зосередилися на волонтерах і військових".
  • Зауважимо, у грудні 2020 року попри обурення громадськості підозрюваним продовжили запобіжні заходи.