Звати цього персонажа Анатолій Шарій і йому жодним чином не можна під санкції, адже це автоматично позбавить його притулку та унеможливить його перебування в ЄС, в якому зараз і так тривають не надто сприятливі для нього процеси. А враховуючи те, що він оголошений в розшук СБУ, можна дуже просто спрогнозувати його подальшу долю: або ґрати, або втеча в Росію, на яку він працює.

Читайте також Без присутності Шарія, його партію можна заборонити, – Малюська

Шарій у пошуках лобістів

В даний момент Шарій та його російські друзі займаються пошуком лобістської компанії у Вашингтоні, яка б допомогла йому уникнути санкцій. Наскільки мені відомо, відбуваються перемовини з різними компаніями, але наразі офіційно ще нікого не винайняли. Час у Шарія обмежений, адже він уже на олівці у відповідних державних структурах США.

Думаю, що ми можемо вжити максимум заходів, аби він не зміг уникнути ані санкцій, ні кримінальної відопвідальності за державну зраду, відмивання грошей та інші злочини. І ми це зробимо.

В цьому контексті дуже показовий приклад українців в Іспанії, які відправили вже другий офіційний лист міністру внутрішніх справ Іспанії з вимогою провести розслідування пропагандистської діяльності Шарія, джерел походження його прибутків, розпалення міжнаціональної ворожнечі тощо. Також офіційні органи Іспанії отримали беззаперечні докази ксенофобської діяльності Шарія та його дружини, яка дуже контрастує з його нинішньою "антифашистською" риторикою, якою вони зараз прикриваються.

До речі Львівські депутати вимагають у Зеленського заборонити ОПЗЖ та "Партію Шарія"

Як вважаєте, яка ймовірність того, що ЄС надалі укриватиме у себе неонациста під американськими санкціями?