Потрапляння до санкційного списку означатиме для Шарія повне фіаско. Адже, як пише Сергій Іванов, це автоматично позбавить його притулку та унеможливить перебування в ЄС.

До речі Шанси на закриття "Партії Шарія" дуже високі, – Малюська

Шарій шукає протекції

Відтак, якщо з Євросоюзу Шарія "попросять", йому або доведеться йти за ґрати в Україні, оскільки він у розшуку СБУ, або їхати в Росію.

Як пише Сергій Іванов, Анатолій Шарій та його "російські друзі" займаються пошуком лобістської компанії у Вашингтоні, яка б допомогла йому уникнути санкцій.

Наскільки мені відомо, відбуваються перемовини з різними компаніями, але наразі офіційно ще нікого не винайняли. Час у Шарія обмежений, адже він уже на олівці у відповідних державних структурах США,
– написав журналіст.

На початку року під санкції США потрапили Олександр Дубінський і нардеп-втікач Олександр Онищенко. Їх звинуватили у втручанні у вибори США.

Листи до іспанської влади

Як повідомляє журналіст, щодо Шарія є показовий приклад українців в Іспанії. Вони відправили вже другий офіційний лист міністру внутрішніх справ Іспанії з вимогою провести розслідування пропаганди Шарія і джерел його прибутків, розпалення міжнаціональної ворожнечі.

Також офіційні органи Іспанії отримали беззаперечні докази ксенофобської діяльності Шарія та його дружини, яка дуже контрастує з його нинішньою "антифашистською" риторикою.

Справа Шарія: деталі

  • 16 лютого СБУ оголосила підозру Анатолію Шарію.
  • Проросійського блогера підозрюють у завданні шкоди інформаційній безпеці України.
  • Однак сам Шарій переконаний, що його справа – політична.
  • Слідство оголосило блогера у розшук після того, як він не прийшов на допит.
  • Міністерство юстиції подало до суду із проханням заборонити "Партію Шарія" в Україні.
  • Окружний адміністративний суд Києва відкрив відповідне провадження.