Таку думку висловив російський правозахисник Марк Фейгін. Він додав, що суд над блогером повинен відбутись саме в країні, яка повідомила відповідне обвинувачення.

До теми Працює на Росію: СБУ оголосила про підозру пропагандисту Шарію

"Я не виключаю, що він (Шарій – 24 канал) може перелетіти в Москву. Тоді його не можна буде дістати, але можна буде діяти паралельно – по лінії його внесення у санкційні списки США. Тоді можливою буде швидка заборона його акаунтів у соцмережах", – повідомив Фейгін.

У чому полягає процедура екстрадиції

За словами російського правозахисника, у питанні екстрадиції в Україну проросійського блогера Анатолія Шарія процедура досить проста:

  • потрібно звернутися в правоохоронні органи Іспанії;
  • надіслати запит про розшук в Інтерпол.

Водночас Фейгін зауважив, що відповідне питання обов'язково потрібно вирішувати з керівництвом Литви, оскільки Шарій продовжує користуватися так званим статусом біженця в Литві.

Потрібно щоб цей статус (біженця – 24 канал) був заборонений. Тоді це спростить процедуру щодо його екстрадиції в Україну,
– додав Марк Фейгін.

Російський правозахисник сказав, що якщо Шарія екстрадують в Україну, то йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі. Марк Фейгін додав, що суд над блогером повинен відбутись саме в країні, яка повідомила відповідне обвинувачення.

Шарію оголосили про підозру: коротко

  • Одна стаття щодо підозри Анатолію Шарію стосується державної зради, інша – порушення рівноправності людей стосовно їх расової, національної належності, релігійних переконань.
  • Проросійський блогер подякував за підозру СБУ та заявив, що всі справи проти нього нібито "чиста політика".
  • Серед скандальних дій Шарія – пошерення кремлівських фейків про "громадянську війну на сході України" та вислови щодо Революції Гідності.