Шахти Донеччини отримали 381,5 мільйона на погашення заборгованості з зарплати

Як підкреслили у Донецькій військово-цивільній адміністрації, це перший транш, що надійшов після набуття чинності змін до закону про Державний бюджет на 2020 рік. Вони визначили нові джерела для збільшення видатків за бюджетною програмою "Реструктуризація вугільної галузі".

Радимо ознайомитися Україна планує повністю відмовитися від вугілля: чому це важливо та коли чекати змін

Загалом у межах реалізації цього документу українська влада виділила 658,9 мільйона гривень. Решта грошей, передбачена для виплати шахтарям, має надійти упродовж наступного тижня (з 21 по 27 грудня). Отже, вже до кінця 2020 року заборгованість із зарплати шахтарям буде погашено.

Щоправда, проблемною залишається виплата зарплати шахтарям державної вугільної компанії "Краснолиманська". Річ у тім, що підприємство не працює з видобутку вугілля та не отримує бюджетних коштів. Натомість надає загальношахтні послуги компанії "Краснолиманське", з яким перебуває на одному виробничому майданчику.

До речі Усі збиткові шахти будуть закриті протягом 10 років, – Буславець

Додамо, нещодавно оголосили підземний страйк гірники шахти "Лісова" на Львівщині. 75 шахтарів провели під землею півтори доби. Зрештою шахтарі все ж піднялися на землю, оскільки у кількох протестувальників погіршилося самопочуття.