Про це заявив голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Він наголосив, що інформацію про підозру, швидше за все, злили.

Важливо Хотів втекти з країни: у "Борисполі" посадили літак з фігурантом справи "Приватбанку"

Позиція Віталія Шабуніна

Антикорупціонер зауважив, що між підписанням генпрокуроркою Іриною Венедіктовою підозри та спробую фігуранта залишити Україну на чартері минуло лише 1,5 години.

Це значить, що інформацію про підозру було злито фактично одразу. Не втік фігурант з України виключно чудом. Поняття не маю, як Ситнику вдалося посадити у "Борисполі" чартер, який терміново вилетів з Дніпра у Відень,
– написав Шабунін.

Він також припустив, що не підписаними залишаються набагато важливіші підозри, фігуранти яких "точно не ідіоти й розуміють, що буде далі". У такому випадку, як зазначив Шабунін, їх втеча повністю ляже на керівництво прокуратури, яке "зволікає з підписанням решти документів".

Що відомо про спецоперацію НАБУ у "Борисполі"

  • 22 лютого генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру одному з фігурантів справи "Приватбанку". Ймовірно мовиться про Володимира Яценка.
  • Того ж дня він намагався втекти з України, щоб уникнути відповідальності.
  • Українські правоохоронці змогли посадити літак у "Борисполі" і збираються арештувати його.

Хто такий Володимир Яценко?

Це екскерівник корпоративного VIP-бізнесу "Приватбанку". Він є одним з позивачів, які вимагають визнати недійсними договори про придбання акцій, які були укладені в грудні 2016 року під час націоналізації банку. Він також володів міноритарним пакетом акцій фінустанови розміром 0,3%.

Дані: "Українська правда"