У Генпрокуратурі встигли заявити, що у пристрої, який був під дверима мами не було вибухівки, хоча в офіційному релізі Нацполіції мовиться саме про вибуховий пристрій. Про це розповів сам Шабунін у ефірі 24 каналу.

Важливо Вбивство, підпали, переслідування: як розправлялися з активістами в Україні у 2020 році

За його словами, щодо другого інциденту – вибухівки під домом батьків дружини – справу ще не зареєстрували.

Ми вимагатимемо, щоб ці 2 епізоди об'єднали в одне провадження, бо вони очевидно пов'язані,
– заявив Шабунін.

Про напади на активістів

"Такі напади – це найяскравіша ознака неспроможності й політичної еліти, і керівництва правоохоронної системи давати відсіч незаконним діям злочинців. І останні події навколо Татарова показують, що політичне керівництво не просто не може давати відсіч незаконним діям, воно такі дії санкціонує", – вважає антикорупціонер.

Про підпал у липні

Він пояснив, що навіть експертиза поліції вказала, що це був підпал. Але за пів року не знайшли навіть виконавця злочину, не те щоб замовників.

"Тому я дуже скептичний не щодо неспроможності, а щодо бажання Нацполіції під керівництвом Авакова знайти хоча б когось", – підсумував Шабунін.

Попередні напади на Віталія Шабуніна: головне

  • Наприкінці липня невідомі підпалили його будинок. Тоді там перебували батьки його дружини. Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом умисного знищення майна. Втім, активіст наполягає, що це був замах на вбивство.
  • Ще один інцидент трапився напередодні, 30 грудня. Предмети, схожі на гранати, виявили під дверима квартири матері Шабуніна.
  • Щобільше, вибуховий пристрій підклали не лише під двері квартири матері активіста у Рівному, а і під двері батьків його дружини. Останні мешкають на Борщагівці в Києві.

Дивіться відео: Шабунін прокоментував напад на близьких