В Україні майже немає людей, які б сумнівалися, що Росія захопила територію Криму та контролювала півострів з 27 лютого 2014 року. Про це Олег Сенцов заявив на сторінці у фейсбуці.

За його словами, для деяких людей це ще не було остаточним фактом. Зокрема, мовиться про осіб, які вірять у російську пропаганду. Однак Сенцов зазначив, що після судового рішення окупанти вже не зможуть сперечатися щодо питання про окупацію Криму.

Хоча їм не звикати називати чорне – білим і навпаки,
– наголосив він.

Сенцов також привітав українців з прийняттям історичного та важливого для всіх рішення. Також він подякував за те, що хоча б на папері винесли справедливе рішення.

"Не сумніваюсь в тому, що колись ми виженемо росіян з нашої землі, тому що Крим – це Україна", – підсумував Сенцов.

Хто такий Олег Сенцов

Олег Сенцов – громадський діяч, кінорежисер, сценарист, письменник, в'язень Кремля. У травні 2014 року в Криму Сенцова й ще 4 українських активістів заарештували співробітники російських окупаційних силових структур. Тоді їх звинуватили у підготовці терактів на території Криму. Через це Сенцов отримав 20 років колонії. У вересні 2019 року його та інших політв'язнів повернули в Україну в межах обміну полоненими з Росією.