Ветеран АТО Анатолій Виногродський підкреслив, що приватна військова компанія мала умовні переговори зі Службою безпеки України.

Зверніть увагу ПВК Семенченка "здав" один з її колишніх членів

Про те, що як тільки ми почнемо працювати, ми, звісно, починаємо працювати з так званими кураторами, які ведуть ці напрямки,
– додав він.

Підозрюваний у справі Семенченка також наголосив, що робота приватної військової компанії є неможливою без контролю держави.

ПВК не планувала роботу в Україні, – Виногродський

Сергій Ружицький, який також фігурує у справі як керівник компанії, запевнив, що ПВК не працювала жодного дня. Водночас фігуранти не сказали, з ким контактували у названих відомствах.

Крім цього, "Гал" зазначив, що представники формування жили у приміщенні почесного консула України в Курдистані, а фірма не мала наміру працювати на території України.

"Планувалися роботи щодо організації логістики на території нафтопереробних заводів, які охороняли американське представництво в Сирії", – пояснив він.

Справа ПВК Семенченка: коротко

  • У СБУ повідомили, що припинили діяльність "приватної військової компанії", у створенні якої підозрюють Семена Семенченка та Євгена Шевченка.
  • Також фігурантам справи закидають можливу організацію протиправної схеми щодо ввезення військових запчастин і товарів з Росії.
  • У СБУ підкреслили, що діяльність цієї ПВК була спрямована на вчинення важких злочинів, зокрема – проти національної безпеки України.