Набув чинності вирок суду щодо бойовика угруповання "Восток". Він причетний до збройного протистояння силам АТО, зокрема, під час боїв за Донецький аеропорт.

Читайте також Роковини початку агресії Росії: у СБУ нагадали, хто приніс війну в Україну – зворушливе відео

За це бойовику доведеться провести 10 років у в'язниці. Проте наразі зловмисника там немає, адже його досі розшукують за тероризм.

Інші резонансні результати розслідування:

  • Отримала свій вирок і вербувальниця до так званих "збройних формувань ДНР". Жінка з селища Спартак Ясинуватського району Донеччини ще у 2015 році приєдналась до "Востока". Учасниця угруповання займалась підбором бойовиків, які воювали як проти ЗСУ, так і мирного населення.
    Жінку поки розшукують, якщо знайдуть – вона сяде за ґрати на 9,5 років.
  • Розвідники також задокументували протиправну діяльність так званої "адміністрації" бойовиків тимчасово окупованого Шахтарська. Зловмисники фінансували ворожі збройні формування, стягуючи гроші з місцевих жителів, перереєстровували підприємства та промислові об'єкти. Так званих "керівників міста" оголосили в розшук за посягання на територіальну цілісність України.
  • Також отримав заочне повідомлення про підозру бойовик, який на посаді так званого "слідчого Міністерства державної безпеки ЛНР" допитував українських полонених в тюрмі "Ізоляція".
  • За державну зраду розшукують і інформаторку з Донеччини. Вона збирала дані про дислокацію та переміщення українських підрозділів.
  • Триває досудове розслідування щодо так званого "заступника начальника міграційної служби МВС ДНР". Він забезпечував примусову видачу жителям тимчасово окупованих районів Донеччини фейкових "паспортів ДНР", а також оформляв громадянство Росії.

Лише у лютому загинули 37 бойовиків

Зазначимо, що раніше у ЗСУ розповіли про втрати бойовиків з часу оголошення перемир'я 27 липня 2020 року. За даними Збройних сил, поранених та вбитих – 344 особи. Лише за лютий 2021 загинули 37 окупантів, більшість цих жертв – небойові.