Про це повідомив радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

Читайте також Не наші, а їхні, – Зеленський про закриття ZIK, NewsOne і "112 Україна"

Поки значних проблем у роботі телеканалів не бачать

В Офісі Президента наразі не бачать проблем у роботі телеканалу. "1+1" начебто "грає у політику". Проте, за словами Подоляка, це абсолютно нормально для конкурентного середовища медіа.

Вони (СБУ – 24 канал) повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який вплив на управління виявляється, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій,
– заявив Подоляк.

Всі канали – проукраїнські, – Подоляк

Також в Офісі Президента поки не розповіли, чи є порушення в діяльності існуючих українських каналів. Кажуть – очевидних проблем, які були в пулу Медведчука, немає.

Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука,
– зауважив Подоляк.

Як прокоментували ситуацію в "1+1"

На телеканалі "1+1" вже прокоментували інтерв'ю Подоляка. Група 1+1 media заявляє, що інформація про перевірку Службою безпеки України компанії невідома.

Медіахолдинг не отримував запитів з боку СБУ та не володіє жодними даними щодо цієї "перевірки",
– мовиться у заяві холдингу.

Раніше припинили мовлення "112 Україна", ZIK та NewsOne

Зазначимо, що рішенням РНБО проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака ввели санкції. Козак – один з найближчих соратників Медведчука. Обмеження стосувалось і телеканалів, власником яких є Козак. Так, мовлення припинили "112 Україна", ZIK і NewsOnе.

Секретар РНБО Олексій Данілов згодом заявив, що каналів, які діють всупереч національним інтересам, багато. Проте для того, аби робити певні кроки, Раді нацбезпеки, потрібні докази та відповідні документи.