Таку думку у блозі "Грани правды" висловив журналіст Павло Казарін. Він також вважає, що проросійські партії в Україні втратили своє право вважатися різновидом норми ще 7 років тому – коли Москва ввела свої війська на територію Криму, а окупаційні сили влаштували вторгнення на Донбас.

Читайте повний текст блогу Уроки злопам'ятності: Україна запізнилась із блокуванням ZIK, 112 і NewsOne

За його словами, з 2014 до 2021 проросійські партії утвердилися у своїй безкарності. Політики повірили, що можуть і далі займатися тим, що робили до війни – знесенням української державності.

Втім журналіст додав, що за останні 7 років вони вже агітували не стільки за Москву, скільки проти Європи і за знищення західних правил гри.

Теперішні санкції щодо проросійських сил – лише запізніла гігієнічна процедура, яка мала статися у 2014, а відбулась у 2021,
– відзначив Павло Казарін.

Проросійські сили торгували брехнею та ненавистю, – Казарін

Автор блогу "Грани правды" зауважив, що в картині світу проросійських політиків не було окупації Криму та Донбасу. Втім були заяви про зовнішнє управління і безпричинну русофобію.

"Проросійські торгували невірою і цинізмом, брехнею та ненавистю. Топили факти у фейках і намагалися переписати реальність", – наголосив він.

На думку журналіста, окупація російських територій вибивала з-під їхніх ніг залишки етичного фундаменту, на якому вони намагалися встояти. І розмова про російське вторгнення обнуляла спроби прикинутися частиною українського політичного пейзажу.

Вони спробували зробити вигляд, що їхнє існування в Україні після початку війни – це норма. Хоча це було лиш прикре непорозуміння,
– наголосив він.

Дивіться повний випуск відеоблогу "Грани правды" на 24 каналі: відео

Санкції РНБО
Санкції РНБО проти Тараса Козака / Інфографіка 24 каналу