Таку думку озвучив головнокомандувач Збройних Сил України Руслан Хомчак. Про це він сказав в інтерв'ю "Обозреватель".

Важливо Доба на Донбасі: бойовики 7 разів обстріляли позиції українських військових

Про перемогу у війні на Донбасі

Водночас Хомчак підкреслив, що перемир'я – це єдиний правильний шлях, яким ми можемо дійти нормального результату.

У керівництва нашої держави є одна мета: повернути Донбас в Україну, а це завдання не з легких. Було б простіше для нас, військових, якби нам дали команду "вперед" і ми пішли, але для цього має бути багато факторів,
– зазначив він.

Головнокомандувач ЗСУ сказав, що зараз виникає питання, чи готовий український народ до активних військових дій на Донбасі. Він також додав, що українці мають не лише навчатися та мати сучасне озброєння, але й повинні розуміти, що будуть жертви й насамперед серед цивільного населення.

Про обстріли та дієвість перемир'я

Хомчак не став заперечувати, що обстріли на Донбасі й досі тривають. Однак їхня кількість значно менша, ніж у перші роки війни.

Коли я був керівником Антитерористичної операції у 2016 році, то мені доводилося доповідати, що за добу загинуло 9 – 12 людей. А сьогодні керівник Операції Об'єднаних сил доповідає, що за добу 3 обстріли й втрат немає. Я бачу суттєву різницю з тим, що було чотири роки тому,
– наголосив головнокомандувач ЗСУ.

І ось тут уже дисонансу ні в кого не повинно бути, переконаний він. Раніше Хомчак повідомляв, що ВСУ постійно готуються до наступу на Донбасі й готові його почати в разі відповідного наказу.