Виходить, що Яценко пробув під вартою менше однієї доби. Про те, що Яценка відпустили, повідомила речниця Вищого антикорупційного суду Олеся Чемерис.

Раніше Україна оголосила підозри у справі "Приватбанку": з'явилася реакція США

За ексзаступника керівника крупного банку, якому напередодні було обрано запобіжний захід – тримання під вартою з альтернативою внесення застави – внесли кошти. Застава внесена у повному обсязі, як це визначено в ухвалі, тобто 52 мільйони 210 тисяч гривень,
– цитує речницю ВАКС "Українська правда".

Чемерис зазначила, що заставу внесло товариство, але назву його суд не може оприлюднювати.

Зазначимо: обирали запобіжний захід Яценку протягом вечора 24 і вночі 25 лютого. Тоді йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. Відтак вже наступного дня він вийшов з під варти.

Розтрата грошей "Приватбанку": головне

  • Як встановило слідство, у грудні 2016 року високопосадовці "Приватбанку", усвідомлюючи, що банк буде націоналізований, вирішили розтратити гроші фінустанови.
  • Вони протиправно нарахували та виплатили додаткову винагороду на користь пов'язаної з банком юридичної особи.
  • Проте виплата такої нагороди договорами не передбачалась. Для цього підозрювані підробили документи.
  • Сума розтрати становила 136,89 мільйона гривень.
  • Серед підозрюваних у справі: ексголова правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Олександр Дубілет, експерший заступник голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Володимир Яценко і екскерівниця одного з підрозділів ПАТ КБ "ПриватБанк" Олена Бичихіна.