Відповідну заяву зробив голова однойменної фракції Олександр Корнієнко. За його словами, США фактично показали, що "не хочуть бачити Коломойського, членів його сім'ї та пов'язаних осіб у своїй країні".

Актуально Заборонили в'їзд: США ввели санкції проти Коломойського та його сім'ї

Деталі заяви керівника "Слуги народу"

Корнієнко додав, що США накладенням санкції дали зрозуміти всім, для кого є важливими взаємини з ними, що "з Коломойським небажано мати справу".

Незалежно від того, як розвиватимуться події з американськими санкціями, розслідування справ, пов'язаних із Коломойським, в Україні триватиме. Це стосується і "Приватбанку", і інших історій. Офіс генерального прокурора та НАБУ плідно працюють у тих провадженнях, які є,
– зауважив Корнієнко.

Водночас парламентар наголосив, що, що деолігархізація для президента Володимира Зеленського – не порожнє слово. Тому "Медведчук, Порошенко, Коломойський або будь-який мільярдер мають розуміти, що тепер вони живуть за загальними для всіх законними правилами".

До теми Коломойський у "чорному списку", – Лещенко назвав наслідки санкцій США

  • Сполучені Штати 5 березня запровадили санкції проти українського Ігоря Коломойського. Під удар також потрапили сім'я та близьке оточення олігарха. Усім їм заборонили в'їзд до країни.
  • Держсекретар США Ентоні Блінкен звинуватив Коломойського у спробах підірвати демократію в Україні. Також він звинуватив його у причетності до великої корупції.
  • За словами Блінкена, під головування у Дніпропетровській області, з 2014 по 2015 рік, Коломойський був причетним до корупційних дій. Ті, зі свого боку, підірвали верховенство закону та віру української громадськості в демократичні інститути.
  • Держсекретар США також наголосив, що Коломойський використовував свій політичний вплив і офіційну владу для особистої вигоди.
  • Перед цим, у серпні 2020 року, у США звинуватили Коломойського в розкраданні мільярдів доларів із "Приватбанку". Більше того, в Міністерстві юстиції США вважають, що ці гроші потім через значну кількість компаній відмивали по всьому світу.
  • Щодо України, то 23 лютого НАБУ оголосило 3 колишнім топпрацівникам "Приватбанку" підозри у розтраті 136,89 мільйона гривень. Мовиться про колишнього головв правління фінустаенови Олександра Дубілета, екскерівницю одного з підрозділів банку Олену Бичихіну та експершого заступника голови правління Володимира Яценка. Останнього 22 числа гучно затримали майже на кордоні після вильоту з України.


Санкції США проти Коломойського: деталі / Інфографіка 24 каналу