Про це сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв'ю виданню. Однак він додав, що вже йшла мова про перший контакт Байдена та Зеленського.

Важливо Безвіз України зі США: Кулеба відповів, чи розглядають таке питання

На запитання журналіста, коли очікувати телефонної розмови між президентами Байденом та Зеленським, Кулеба ствердно відповів: "От коли домовимося, тоді й очікувати".

Кулеба повідомив, що порушив питання розмови лідерів з державним секретарем США Ентоні Блінкеном. Той наголошував, що хотів якомога раніше поговорити з Україною – так і сталося.

За словами міністра, це свідчить про пріоритетність України і про важливість України для США. Тож, "очевидно, що вони мають поговорити і поговорять", але коли – поки невідомо.

Від чого залежить розмова Байдена та Зеленського

Якщо цікавитися американською політикою, то помітно, що президент Байден зараз зосереджений на внутрішньоамериканських питаннях. Тож кількість його контактів зі світовими лідерами дуже обмежена, наголосив міністр.

"Зараз президент Байден займається питаннями внутрішньополітичного порядку денного. Ми будемо шукати дату, коли контакт між ними відбудеться. Це дипломатичними шляхами буде опрацьовано", – запевнив Кулеба.

Він додав, що Блінкен запевнив його, що США "міцно і твердо стоятимуть поруч з Україною у протидії російській агресії".