Народна обраниця заявила, що "Голос" перестав бути сам собою. У цьому вона звинувачує керівництво партії, яке, мовляв, зараз демонструють протилежні цінності тим, які декларували під час виборів.

Цікаво Триває витискання "неугодних", – Юрчишин про скандал у "Голосі" через голосування

Ми, десять народних депутатів "Голосу", не можемо закривати очі й ігнорувати те, що керівництво партії відійшло від демократичних та антиолігархічних принципів. Коли ми намагались конструктивно вирішити ці розбіжності – на нас почався тиск,
– заявила Соломія Бобровська.

Бобровська назвала цілу низку питань, через які в частини депутатів фракції виникли суперечки з її керівництвом:

  • законопроєкти щодо роботи антикорупційних органів,
  • відмову підписувати постанову про звільнення генпрокурорки Ірини Венедіктової,
  • переговори зі "Слугою народу" щодо можливої коаліції,
  • підтримка меморіального проєкту Бабин Яр.

"Зараз керівництво партії монополізувало всі ресурси, одноосібно схвалює рішення про їх витрати та не бажає оприлюднювати звіти про витрачені партійні кошти. Ми вимагаємо проведення з’їзду та провести нові вибори керівництва партії", – заявила народна обраниця.

Осередки теж вимагають переобрання

Так, 8 регіональних осередків та молодіжне крило "Голосу" вийшли з заявами до керівництва партії щодо проведення демократичного з'їзду. Вони закликають переобрати голову партії.

Політики обурені тим, що голова партії одноособово вирішувала та заявляла про можливу коаліцію з владою.

Заява "Голосу"

Депутат Роман Лозинський написав у фейсбуці, що суперечки – це традиційні атрибути усіх політичних партій. Однак, за його словами, одним з останніх управлінських рішень керівництва "Голосу" було "повісити шість членів партії на гачок".

Питання технічне – скерування звернення до Конституційного суду, аби там розсудили стосовно конституційності проекту закону. Все через те, що ми з 10-ма колегами раніше у внутрішній дискусії мали іншу думку з ряду питань,
– підсумував Лозинський.

Детальніше про скандал у "Голосі":

  • Він виник у середині березня 2021 року. Спершу була інформація, буцімто причиною стала участь окремих депутатів в акціях на підтримку Сергія Стерненка.
  • Втім, такі чутки спростували. Причиною тоді назвали голосування низки депутатів за президентський законопроєкт №5133 про роботу ДБР і НАБУ.
  • Депутати, які виступають проти керівництва політсили, стверджують, що їх скоро виключать з партії та фракції. Втім у політсилі запевняють, що жодних схожих рішень не схвалювали.