У Центрі глобальної взаємодії Держдепартаменту, який відстежує іноземні дезінформаційні компанії, кажуть, що росіяни "роздмухують" тему публічних ефектів вакцин та ставлять під сумнів їхню ефективність.

До теми Єврокомісія обіцяє вдвічі збільшити кількість вакцин: коли це станеться

Контрудар від США

Адміністрація очільника Сполучених Штатів Америки Джо Байдена готує повномасштабну відповідь на хакерську атаку з боку Росії. Її виявили у 2020 році.

США завдадуть низку контрударів по російських мережах, які будуть очевидними для Володимира Путіна та його спецслужб, але не для загалу. Кроки можна чекати у наступні 3 тижні – повідомило видання New York Times, з посиланням на посадовців Білого дому.

Нові економічні санкції проти Москви

Вашингтон може запровадити проти Москви нові економічні санкції. Наприкінці лютого 2021 року компанія Microsoft звинуватила російську Службу зовнішньої розвідки в організації кібератаки у США.

Також читайте Мендель не змогла пояснити, чому ОП не назвав ім'я Коломойського після введення санкцій США

Атака почалась ще навесні 2020 року. Тоді зловмисники проникли в мережі приблизно 100 організацій та 9 федеральних агентств.

Рекомендації для Білого дому щодо України

Група американських експертів Атлантичної ради розробила рекомендації для Білого дому щодо політики з Україною. Серед пропозицій:

  • збільшення безпеки та допомоги Україні;
  • дипломатична допомога щодо Криму та Донбасу;
  • підтримка вступу Україною до Організації Північноатлантичного договору.

Дивіться повний випуск "Голос Америки" на 24 каналі: