Українського політв'язня засудили за статтею про підготовку теракту. Водночас звільнили від покарання за статтею про зберігання вибухівки, оскільки закінчився її термін давності.

Важливо Колишні бранці Кремля створили свою платформу "Звільнення в'язнів"

Інші подробиці

  • Бранця Кремля на рік відправлять у колонію суворого режиму. Там ув'язнені повинні весь час перебувати у своїх камерах.
  • Водночас Приходька також зобов'язали виплатити штраф у розмірі 110 тисяч рублів. Це – приблизно 42 тисячі гривень.
  • Сам кримчанин наголосив, що Росія переслідує його за публічну проукраїнську позицію.

Як пишуть "Ґрати", особи людей, які свідчили проти Приходька, засекретили. Вони запевняли, що нібито чули про терористичні плани від нього особисто. Інші свідки виступили на захист чоловіка.

Зауважимо, що у жовтні 2020 року Приходько пригрозив перерізати собі вени, якщо йому не передадуть ліки, які відправила донька. У кримчанина – хворі нирки, йому щодня потрібно їх приймати.

Читайте також У Криму побили дружину та доньку політв’язня Приходька, – Тягнибок

Що ще відомо про Приходька

Він – проукраїнський активіст з Криму. У 2016 році його вперше затримали російські силовики. Причина – українські номерні знаки на автомобілі. На початку 2019 року до нього прийшли з обшуками.

Тоді забрали українську державну символіку, червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери та різну техніку. А вже у жовтні 2019 року Приходька затримали втретє.

Росія звинувачує активіста у підготовці підриву міської адміністрації міста Саки в окупованому Криму. Силовики нібито знайшли в нього вдома вибухові речовини. За словами Приходька, їх підкинули.