Мовиться про зловтіху й мстивість – саме їх викликають в людей у Росії українські події. Таку думку у своєму блозі "Грані правди" висловив журналіст Павло Казарін.

Читайте повний текст блогу Арешт Навального і жорстокість ОМОНу: для чого українцям слідкувати за подіями в Росії

"Тільки ці емоції можуть змусити російського обивателя мріяти про танкові клини, окупаційні адміністрації та інші політичні скелети з радянського шифоньєра", – відзначив він.

Події в Україні не змінять майбутнє Москви, – Казарін

Павло Казарін зауважив, що доля Москви не залежить від масштабів проблем у Києві.

Навіть якщо уявити, що в Україні запанував хаос, переміг Медведчук, а країна звалилася в піке – це ніяк не змінить російське майбутнє,
– прокоментував журналіст.

За його словами, криза в Україні може позначитися лише на:

  • готовності Заходу підтримувати нашу країну;
  • українській стійкості і курсі гривні;
  • нашій стабільності та якості життя.

Однак все це не матиме наслідків для реальності в Росії. Адже української армії немає в Ростовській області, а бюджетні гроші Київ не витрачає на дестабілізацію російських регіонів.

Автор блогу "Грані правди" відзначив, що єдиний мотив для російського обивателя стежити за українськими новинами – це емоції. Зловтіха і мстивість.

Казарін: Україна повинна слідкувати за подіями в Росії

Водночас Павло Казарін наголосив, що увага України до російських подій цілком повинна бути раціональною. Тому що українське майбутнє напряму залежить від того, що відбувається в країні-агресорі.

І додав, що майбутнє України залежить від величини викликів, з якими стикаються Кремль і його мешканці.

І в цьому головна відмінність інтересу України до російських новин від того наполегливого ​​завзяття, з яким нашу долю обговорює російський телевізор. Їхнє майбутнє від нашого ніяк не залежить,
– підсумував журналіст.

Дивіться повний випуск "Грані правди" на 24 каналі: відео