Таку заяву зробив прессекретар російського президента Дмитро Пєсков, пишуть російські ЗМІ. Він вкотре безпідставно звинуватив Україну у порушенні режиму тиші.

Важливо Росія злила мирний план щодо Донбасу, бо він її не влаштовує, – Гармаш

У Путіна цинічно "висловили занепокоєння останнім загостренням на Донбасі". За словами Пєскова, саме українські бійці нібито вдалися до провокацій на Донбасі.

Що стосується ситуації на лінії зіткнення, то ми й раніше говорили, що у нас викликає серйозну стурбованість ескалація напруженості. Ми й раніше висловлювали свою стурбованість щодо провокаційних дій з боку українських збройних сил, які мали місце,
– зазначив Пєсков.

Він додав, що ця тема обговорювалася на переговорах помічників президентів. Пєсков підкреслив, що ескалація напруженості загрожує "надзвичайно небезпечним силовим сценарієм".

Бій біля Шумів: головне

  • 26 березня внаслідок цинічного обстрілу бойовиків, що тривав кілька годин, обірвалося життя одразу чотирьох наших бійців. Ще 2 українських бійці отримали поранення. Трагедія сталася у районі Шумів.
  • Українська сторона змогла евакуювати поранених бійців та забрати тіла загиблих героїв. Стан українських військових, які отримали поранення, задовільний.
  • Володимир Зеленський оголосив, що проведе розмови з усіма лідерами нормандської четвірки.

Актуально Відомі імена усіх бійців, які загинули під Шумами: фото

Зазначимо, що з нагоди сьомої річниці схвалення Генеральною Асамблеєю ООН резолюції "Територіальна цілісність України" 47 країн ООН зробили заяву про війну на Донбасі та окупований Крим. Вони наголосили, що Росія є стороною конфлікту, а не посередником.