Глава української делегації у ТКГ зазначив, що російські окупаційні війська активізувалися, вони все більше порушують режим тиші. Через це зросла й кількість поранених та контужених.

Читайте також Окупанти заявили про вихід із перемир'я та дозволили собі відкривати вогонь

Леонід Кравчук наголосив, що спроби прояснити ситуацію поки не дають конкретних результатів. Він припустив, що це реакція Росії на активність України.

Останнім часом і президент Володимир Зеленський, і Верховна Рада, і наша делегація у ТКГ значно посилили активність. Плюс санкції. Тобто Росія побачила, що Україна від слів перейшла до справи. Те, що раніше не робилося, хоча були можливості, зараз реально здійснюється,
– пояснив перший президент.

Міжнародний тиск на Росію посилюється

Сполучені Штати чітко визначили ставлення до Росії, до окупації Криму та частини Донбасу. А після візиту Жозепа Борреля до Москви погіршилися відносини і з ЄС.

За словами Леоніда Кравчука, Росія відчула, що тиск на неї посилюється. Зараз вона намагається довести, що теж, мовляв, не спить і починає діяти.

Росії не допоможе навіть пропаганда

Глава української делегації у ТКГ додав, що люди порівнюють те, що відбувається в Україні та Росії, і "результат сьогодні працює не на Росію". У такій ситуації не спрацює навіть кремлівська пропаганда.

Нам потрібно на силу відповідати силою, на свободу – свободою, на переговори – переговорами. Ми будемо ініціювати це. Ми будемо підтримувати розумні дії. І коли нас б'ють, ми не будемо удавати, що це провокація. Ми повинні бачити реальну ситуацію та діяти в умовах реальної ситуації,
– підсумував Леонід Кравчук.

Зверніть увагу Війна на Донбасі: скільки військових вже загинуло у 2021 році

Війна
Карта окупованих територій України на сході / Інфографіка 24 каналу