Таку думку висловив голова делегації України в ТКГ Леонід Кравчук. Він наголосив, що Росія ніколи не припиняла головну стратегічну мету – проводити політику зі знищення України як держави.

Зверніть увагу Агресія Росії на Донбасі триває: головне з виступу Кравчука на Радбезі ООН

Деталі заяви Кравчука щодо дій Росії на Донбасі

Голова делегації України в ТКГ зауважив: бувають дні, коли менше обстрілів на Донбасі, буває – коли більше.

"Після 10 – 15 січня розпочалася тенденція, що означає: російські окупаційні війська та їхні підопічні ОРДЛО вирішили не виконувати мінські домовленості про припинення вогню та встановлення тиші", – зауважив Кравчук.

Він додав, що свою діяльність на Донбасі посилили снайпери, за один день вбито 2 українських захисників. Окрім цього, обстріли ведуть з різнокаліберної зброї, мінометів, кулеметів.

Вони показують, що не збираються виконувати жодних рішень і будуть постійно тиснути на Україну, державу і нашу делегацію в ТКГ. Це політика, а не випадковість, і зараз її здійснюють більш грубо та відкрито, демонструючи своє небажання дотримуватися мінських домовленостей,
– підсумував політик.

До речі Ми маємо постійно їздити "на нуль": Зеленський опублікував відео про поїздку на Донбас

Головне про останні події на Донбасі

  • Бойовики постійно обстрілюють українські позиції. Щоправда, раніше їхні атака були переважно поодинокими та не становили загрози життю українських військових.
  • Мовиться про невелику кількість обстрілів – здебільшого від 5 до 15. Але водночас вони мінують окуповану територію.
  • У лютому ситуація серйозно змінилися – спершу було багато поранених, а трохи згодом почалися перші втрати.
  • Додамо, що під час останніх трагедій на Донбасі перебували президент Володимир Зеленський і головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак.