Про будь-яке демократичне волевиявлення за присутності армії іноземної країни, говорити не можна, адже це є прямим порушенням усіх норм міжнародного права. Про це розповіла перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова.

До теми Головне завдання – повернути Крим, – заступниця Кулеби назвала стратегії "Кримської платформи"

"Російська сторона навмисно діяла підступно, тому що "зелені чоловічки" з'явились там (в Криму – 24 канал) без позначок, але ми розуміли, що це армія Росії", – сказала Джапарова.

Путін визнав, що в Криму – російська армія

Вона зауважила, що знаючи історію Криму та беручи до уваги інформацію про те, як "русский мир" фактично жив своїм життям з 1990-х років, Україна розуміла, які завдання поставила перед собою Росія, та що передбачала відповідна ситуація.

Джапарова пригадала, що на одній зі своїх пресконференцій Володимри Путін, коли у нього запитали: "Чи це російська армія? (про військових в Криму – 24 канал)" – "відмахнувся" від цього і сказав, що у будь-якому магазині можна купити таку форму.

Проте через декілька тижнів він сказав, мовляв, ситуація в Україні слалась так, що "ми мали реагувати", тобто він фактично визнав, що то була російська армія,
– зауважила заступниця Дмитра Кулеби.

За словами Еміне Джапарової, у тих, хто жив та працювавна території півострова та розумів історичний контекст Криму – не було сумнівів, що відбувалось військове захоплення Росією.

Еміне Джапарова про "зелених чоловічків" в Криму: дивіться відео 24 каналу