За словами Лисянського, з Росії на окуповану територію Луганської області прибули близько 300 "добровольців". Він зазначив, що це бойовики, яких набирають через приватні військові компанії.

Читайте також Бойовики на Донбасі постійно гинуть від передозування, – Хомчак

Як розповів Лисянський, якщо в Росії "добровольці" хочуть взяти участь у військові агресії проти України, то там є цілі групи осіб, які розкажуть, як це зробити. Він зазначив, що найбільше вони активізувалися наприкінці грудня 2020 року.

У нас були свої джерела інформації – активісти, які туди телефонували й розпитували про участь,
– заявив він.

Коли бойовики заїжджали в Україну

За словами Лисянського, приблизно 300 "добровольців" з Росії прибували на Луганщину протягом певного часу. Зокрема, вони були в групах по 10 – 15 осіб.

До теми Кремль готується до військової операції, – Піонтковський про зміни у тактиці Росії

Лисянський також додав, що наразі на окупованих територіях є професійні російські військові. Як він додав, це певні військові інструктори.

Росія мобілізовує бойовиків для нарощування конфлікту на Донбасі: дивіться відео

Ситуація на Донбасі: останні новини

  • На Донбасі впродовж 29 березня 2021 року бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, вони стріляли з мінометів, які заборонені мінськими домовленостями.
  • Російські найманці також зайнялись дообладнанням старих та облаштуванням нових оборонних позицій біля Донецького аеропорту, Мар'їнки та Зайцевого.
  • Варто зауважити, що від початку 2021 року на Донбасі померли 26 українських військових.