Таку думку висловив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров. За його словами, без відновлення територіальної цілісності дуже проблематично зберегти незалежність України.

Цікаво Світ повинен примусом зупинити Росію на шляху до розв'язання Третьої світової, – Чубаров

"Проблема окупації Криму – не тільки в самому Криму. Це завдання Росії, яке поставлене її керівництвом – повністю поставити під свій контроль незалежну Україну", – сказав Чубаров.

Він зазначив, що про відновлення територіальної цілісності Україна повинна говорити з партнерами не такими аргументами, як зараз.

Окупанту, Росії, мають бути поставлені такі умови, щоб вона не могла не піти з українських земель,
– заявив Чубаров.

Україна самотужки не впорається, – Чубаров

Як зазначив голова Меджлісу кримськотатарського народу, усі розуміють те, що Україна не зможе самостійно розв'язати питання, пов'язане з відновлення територіальної цілісності. Все через те, що Росія – одна з найпотужніших держав з військового боку. У неї є ядерна зброя.

До теми Чи є ядерна зброя Росії в окупованому Криму: що каже українська розвідка

"Спроба мобілізації міжнародного суспільства і самомобілізації України, як на мене, це той шлях, який дасть можливість звільнити Крим", – наголосив Чубаров.

Він запевнив, що треба спробувати сформулювати завдання і бачення такими, щоб змусити Росію повернутися у межі міжнародного права. "Ми не маємо тут вже бути делікатними, у нас немає на це часу", – підсумував Чубаров.

Чубаров закликав Україну до самомобілізації: відео