Що заявили у Кремлі

Козак пропонує не пізніше 22 березня узгодити і закріпити підписами проєкт спільних підсумків відеоконференції політрадників від 18 березня. Він надіслав відповідного листа в Україну, Францію та Німеччину.

Читайте також Біля Водяного від кулі ворога загинув молодший сержант Андрій Грабар

Кремль хоче зобов'язати Київ привести липневу заяву Міністерства оборони України про припинення вогню у відповідність до узгоджених заходів щодо дотримання перемир'я "без будь-яких вилучень та інтерпретацій".

Мовиться про те, що відкривати вогонь у відповідь можна лише за наказом керівництва Збройних сил України або окупантів. Крім того, це повинно статися лише після безуспішної спроби використовувати наявні механізми з реагування на порушення.

Росія хоче змінити порядок проведення переговорів

Козак пропонує вести новий порядок проведення переговорів політрадників у нормандському форматі.

"Було б доцільно використовувати принцип ротації голів, що широко застосовується в міжнародній дипломатичній практиці, для того, щоб ця функція виконувалася по черзі кожним із чотирьох учасників",
– заявив Козак.

Ситуація на Донбасі

  • З початку нового року російські найманці щодня обстрілюють позиції ЗСУ. Через це вже щонайменше 21 боєць загинув.
  • Україна, Франція та Німеччина напрацювали план мирного вирішення ситуації на Донбасі. За словами керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, він вже лежить на столі у Росії. Однак там кажуть, що план – це міф.