Попри нової версії вбивства Шеремета, його родина ствердила, що до підриву журналіста причетні "не прості смертні". Про це повідомили на сайті "Сегодня".

До теми "Білоруські записи" не вплинуть на статус Антоненка, Кузьменко і Дугарь, – Геращенко

Легше не стане

За її словами, вона вже 150 разів думала про те, хто і чому вбив журналіста.

Одні кажуть, що вбивці – з Білорусі, другі твердять, що з Росії, треті впевнені, що з України. Хто б це не був, нам від цього легше не стане,
– зазначила Мозгунова.

Шеремет не приїжджав у Білорусь

Жінка зазначила, що в останні роки Шеремет "не чіпав Білорусь", навіть не приїжджав туди. "Є багато розбіжностей, є низка версій. Але я впевнена, що цим займалися не прості смертні ", – підкреслила Мозгунова.

Що відомо про білоруські записи

Сьогодні, 4 січня, білоруські активісти оприлюднили аудіозаписи, які нібито свідчать про підготовку вбивства Шеремета співробітниками Комітету держбезпеки Білорусі. Вони стверджують, що аудіозапис зробили 11 квітня 2012 року нібито в кабінеті на той час голови Комітету держбезпеки Білорусі Вадима Зайцева.

Водночас у Національній поліції України заявили, що отримали документи та аудіозаписи про можливих замовників вбивства журналіста і розслідують їх.

Вбивство журналіста Шеремета: коротко

  • Загинув Павло Шеремет у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля.
  • В Нацполіції заявили, що в причетності до вбивства підозрюють музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, дитячого кардіохірурга Юлію Кузьменко та військову медсестру Яну Дугарь.
  • Слідство вважало, що Антоненко був організатором вбивства, Кузьменко закладала вибухівку під авто журналіста, а Дугарь напередодні вбивства нібито фотографувала камери спостереження на місці злочину.
  • В кінці травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще 2 підозри, а також змінили зміст попереднього. Їхню справу розглядає суд присяжних.
  • Антоненко перебуває під вартою. Кузьменко перебуває під домашнім арештом, Дугарь – під заставою.